Laat me vooreerst beginnen met u allen een prettige kerst te wensen. Ik hoop dat u een fijne kerstavond en kerstdag hebt mogen beleven, omringd door mensen die u graag hebt. Bij ons was het rustig. De kinderen vieren kerstavond met hun gezin, op kerstdag komen we samen voor het middageten. De kinderen noemen dat “brunchen”, in onze tijd heette dat gewoon “middageten” hoor, maar soit. Het was plezant. Zo’n pistolet smaakt toch altijd he.

KerstmisDit gezegd zijnde: mijn favoriete week van het jaar is aangebroken! Op Radio 2 is het namelijk gans komende week de 1000 klassiekers, tussen 6 ‘s morgens en 8 ‘s avonds. En dat is ongeveer de tijdsspanne dat ik wakker ben – ik ben een vroege vogel ja, zelfs in de winter. Om 7u kijk ik gewoonlijk wel naar het journaal, dus misschien dat ik daar wel een paar nummers zal ontbreken. Ik raad jullie alleszins aan om mee te luisteren. De muziek die je daar hoort, dàt was nog eens muziek! Hoe jonger het publiek wordt, hoe meer moderne nummers daarin sluipen. Ik begrijp niet hoe “hits” uit de jaren 80 echter in die lijst kunnen komen: daar is écht niets goeds gemaakt. Ik ben niet zo te vinden voor drukke tjingel-tjangel.

Enfin, het beloven gezellige dagen te worden. ‘s Morgens mijn krantje, een boterhammeke eten, misschien nog eens iets schilderen, ‘s avonds eens wat meer werk maken van eten maken (en mijn vrouw eens een keertje helpen in de keuken, dat moet kunnen). Merci Radio 2 – een week niets dan knappe muziek op de radio!