Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Toscane? Toscane staat bekend om de prachtige landschappen, steden, dorpen en cultuur. Daarom is dit een populaire vakantielocatie. Het kan van tevoren prettig zijn om te weten waar je precies naartoe kunt gaan als je het hebt over bezienswaardigheden in Toscane. Daarom hebben wij de top 10 bezienswaardigheden in Toscane voor je opgesteld.

FlorenceFlorence

Als je naar een plek toe wilt gaan voor cultuur en geschiedenis, is Florence de beste bezienswaardigheden in Toscane waar je voor kunt gaan. Florence staat bekend om haar geschiedenis, architectuur, kunst en cultuur. Het is hier mogelijk om te kijken naar verschillende monumenten en gebouwen. Verder zijn er verschillende musea en galeries te vinden waar je naartoe kunt gaan in Florence. Als je in Florence bent, is het Piazza Signoria niet te missen. Hier is het Palaza Vecchio te vinden.

Lucca

Lucca is een karakteristieke stad in Toscane. De stad staat bekend om het historisch centrum met veel middeleeuwse kerken en grote pleinen. Als toerist is het mogelijk om hier een middel heerlijk rond te struinen. Eén van de bekendste componisten van Italië, Giacomo Puccini, is hier geboren. Hier is het daarom ook mogelijk om naar zijn eigen muziek te luisteren in zijn geboorteplaats. Verder is Lucca vooral een ontspannende bestemming die ideaal is voor wat romantiek.

Siena

Voor het beste beeld van de middeleeuwen in Italië kun je het beste naar Siena toegaan. Hier is het mogelijk om veel middeleeuwse pleinen zoals het Piazza del Campo. Hier kun je een prachtige gotische kathedraal vinden die zeker een bezoekje waard is. Verder is Siena ook erg geschikt voor het ontdekken van kleine straatjes en smalle steegjes.

bezienswaardigheden toscaneSan Gimignano

San Gimignano is een klein dorpje dat op een heuvel in Toscane te vinden is. Hier is het mogelijk om verschillende middeleeuwse torens en andere bezienswaardigheden in Toscane te vinden. Vooral buiten het hoogseizoen is het mogelijk om hier veel van de stad en de pleinen te zien. In het hoogseizoen is het vaak te druk om alles goed in je op te kunnen nemen.

PISA ToscanePisa en de toren van Pisa

Pisa is een stad die over de hele wereld bekend staat door de scheve toren van Pisa. Dit is een middeleeuwse toren die gevaarlijk maar stevig scheef hangt. Het is aan te raden om de top van de toren te bezoeken. Hierdoor heb je uitzicht over heel Pisa. Het is ook aan te raden om een wandeling te maken langs de Lungarno. Ook het stadscentrum van Pisa kan de moeite waard zijn.

Val d’Orcia

In de Val d’Orcia is het mogelijk om de meest bekende uitzichten van heel Toscane te vinden. Deze uitzichten staan bekend om de glooiende heuvels en witte wegen. Deze uitzichten zijn vooral bekend door films en kaarten. Val d’Orcia zelf licht net ten zuiden van Siena. Het is ook prachtig om hier met de auto doorheen te rijden om alles goed te bekijken.

De Chianti streek

De Chianti streek is een streek die bekend staat om haar wijnen genaamd de Chianti wijn. Deze regio ligt tussen Florence en Siena in. Als je op zoek bent naar een plek om verschillende wijnen te proeven, ben je hier aan het juiste adres. Verder is het ook mogelijk om hier verschillende prachtige landelijke uitzichten te vinden.

De Tufa dorpen

De Tufa dorpen zijn een prachtig zicht die je nergens anders kunt vinden. Dit zijn de dorpen Pitigliano, Sovana en Sorano. Deze dorpen liggen in de Maremma regio in het zuidelijke gedeelte van Toscane. De gebouwen in dit dorp zijn gemaakt van een speciaal soort steen genaamd tufsteen. Hierdoor krijgen de dorpjes een soort surrealistische uitstraling. Ook het landschap van de tufstenen is erg interessant om te zien.

Cortona

Eén van de bekende dorpen van Toscane is Cortona. Dit is een dorp die bekend staat van de roman ‘Under the Tuscan Sun’. Cortona is een klein dorpje op de top van een heuvel. In het midden van dit dorpje is een kerkje genaamd de Santa Maria del Grazie te vinden. Als je de dorpsmuren doorloopt, kom je in het historisch centrum van het dorp. Hier zijn veel oude gebouwen en een prachtig dorpsplein te vinden.

Elba

Om de beste Toscaanse ervaring te krijgen, is Elba niet te missen. Elba is een eiland dat makkelijk vanuit Toscane te bereiken is. Hier is het mogelijk om ideaal mee te krijgen hoe het is om in Mediteraanse streken te leven. Het is mogelijk om hier met een uur varen vanuit Piombino te komen.