Steeds meer mensen beginnen in deze nieuwe tijd een online business om op deze manier hun geld te verdienen. Het doel is soms om naast het werk dat ze doen wat extra’s bij te verdienen, iets op te bouwen, maar in veel gevallen ook financieel vrijheid te behalen. Er zijn talloze soorten online business modellen die kunnen leiden tot mooie bedragen, maar buiten de modellen die er zijn zijn er vandaag de dag vooral honderden, misschien duizenden ondernemers die zogenaamde cursussen aanbieden. Deze cursussen zijn in veel gevallen peperduur, maar toch worden ze erg veel gekocht. Hoe komt dit eigenlijk?

De verleiding is groot

Wat bedrijven of personen die online cursussen aanbieden met name doen is jou zo veel mogelijk proberen te verleiden. Dit wordt op veel verschillende manieren gedaan. Zo wordt er bijvoorbeeld eerst uitgelegd hoe simpel het wel niet is om een online business te starten en hiermee geld te verdienen. De verkopers van de cursus maken je wijs dat als je de cursus eenmaal gekocht hebt, je binnen een mum van tijd over de juiste kennis beschikt, je geen ervaring nodig hebt en je binnen een paar weken al grote bedragen kunt verdienen.

Om je verder te overtuigen worden er bijvoorbeeld screenshots laten zien van mensen die de cursussen al eerder aangeschaft hebben. In deze screenshots is bijvoorbeeld te zien hoe bepaalde cursisten binnen hun eerste maand al een enorme omzet hebben gedraaid en zeer tevreden zijn. Kijkers raken verleid, beginnen te denken dat ze van de ene op de andere dag rijk kunnen worden en kopen de cursus. Daarnaast maakt de verkoper van de cursus je ook nog eens wijs dat de honderden of duizenden euro’s die je aan de cursus gaat betalen niets zijn vergeleken met de tonnen die je kunt verdienen binnen zeer korte tijd.

online cursussen scam

Waarom geen dure cursussen?

Uiteindelijk zijn de verleidingen uiteindelijk ook niet meer dan enkel verleidingen. Er zijn immers veel punten waarover je niet wordt ingelicht door de makers van de cursussen. Zo krijg je bijvoorbeeld resultaten te zien van 20.000 euro omzet door middel van een online webshop, maar er wordt er niet bij verteld dat van deze 20.000 euro omzet in sommige gevallen nog geen 2000 euro winst is. Daarnaast worden uiteraard niet alle tips en tricks verteld. Bepaalde punten wordt geheim gehouden. Wel wordt er aan je verteld dat je pas echt succes zult halen als je de cursus aanschaft omdat je alleen dan alle waardevolle tips krijgt.

Het punt wat hiermee door de verkoper wordt bereikt is dat hij of zij met de verkoop van cursussen uiteindelijk veel meer geld verdient dan wat hij of zij met een online business verdient. Een online business is absoluut een prima idee om mee bij te verdienen, maar de manieren die je bij een cursus leert zijn in veel gevallen manieren die niet op lang termijn werken en vaak is vrijwel alles wat je in de cursus leert ook online te vinden.

Wat dan wel?

Wel, begin low-budget je eigen webshop bijvoorbeeld. Maak zelf iets, verkoop het online, maak reclame via je eigen social media. Kost helemaal niks, en je slaagkansen zijn een heel stuk hoger!