harry potter worldFlorida staat bekend om zijn grote pretparken en is dan ook een geliefde vakantiebestemming. Het fijne klimaat, de leuke uitjes en de vriendelijke mensen zorgen voor een fijne vakantietijd. Mocht jij binnenkort naar Florida afreizen, dan raden wij je aan om ‘Harry Potter World’ te gaan bezoeken.

Het populaire pretpark Universal Studios is een must voor alle fans van Harry Potter, zowel de boeken als de films. Harry Potter World is te vinden in Universal Studios en is een magische plek. Zweinstein is bijvoorbeeld geweldig nagemaakt, maar het zijn vooral de attracties die voor een grote glimlach zorgen. Stap zelf in de magische wereld van Harry Potter en dat gewoon in het zonnige Florida.

Universal Studios in Orlando

Harry Potter World is geen pretpark op zichzelf, maar maakt onderdeel uit van Universal Studios. Het pretpark bestaat uit twee delen. Je kan ervoor kiezen om één deel te bezoeken of een kaartje te kopen voor het volledige park. Wij raden de laatste optie aan, aangezien Harry Potter World in beide delen is gevestigd. Jij kan eenvoudig tussen de twee parken reizen, aangezien er de gehele dag een trein op en neer gaat. En het is niet zomaar een trein, het is de echte Hogwarts Express.

Attracties in Harry Potter World

De echte fans van Harry Potter kunnen naar hartenlust gaan genieten. De omgeving doet al denken aan de beroemde films, maar ook de attracties hebben een magisch tintje gekregen. De meeste attracties zorgen voor een echte adrenaline boost. Je moet denken aan de Dragon Challenge, een spannende achtbaan. Echter is het ook leuk om in de Harry Potter and the Forbidden Journey te stappen. Je zit dan in een karretje, waar jij op een unieke manier kennismaakt met de bekendste scenes uit de films.

Harry Potter World Orlando FloridaWinkelen in de magische Harry Potter wereld

Je kan ook gaan winkelen in Harry Potter World, maar dan wel in totaal andere winkels dan jij gewend bent. Je kan bijvoorbeeld heerlijk snoepgoed kopen in HoneyDukes, waaronder de beroemde smekkies in alle smaken. Toverstaven zijn verkrijgbaar bij Olivanders, terwijl je voor alle andere magische benodigdheden moet aankloppen bij Dervish and Banges.

Als jij van plan bent om een toverstaf te gaan kopen dan kan je er helemaal zelf eentje uitkiezen. Echter staat ook de Sorteerhoed in de hoek en die kan je helpende hand bieden. De hoed verklapt welke toverstaf het beste bij jou past. Het unieke van een toverstaf is dat jij deze in het park ook daadwerkelijk kan gebruiken om unieke dingen te laten gebeuren. Natuurlijk hebben ze ook heel wat coole Harry Potter petten en andere kleding. Deze petten kan je ook bij Snapbacks in Nederland vinden, trouwens.

Drink een boterbiertje

In een van de laatste Harry Potter films zie jij de hoofdrolspeler en zijn vrienden een boterbiertje drinken in de lokale pub. Misschien ben jij altijd wel nieuwsgierig geweest naar dit drankje. In Harry Potter World kan jij één van de pubs binnenlopen en zelf een boterbiertje bestellen. Wij verklappen alvast één ding, de schuimkraag smaakt naar karamel. Natuurlijk kan je ook genoeg andere drankjes en hapjes bestellen in de pubs in Harry Potter World.