Mensen, de kogel is door de kerk. Ik koop een appartement. Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is, nietwaar? En sinds ik net een pracht van een flat heb gezien in mijn buurt, heb ik besloten niet langer te wachten.

Waarom ik denk dat de tijd rijp is

De vastgoedmarkt is me er eentje. Dit jaar hebben steeds meer mensen een lager koopbudget. Toch is dit hét moment om te investeren in een eigen woonst. Dat komt sowieso door de voordelige rentevoeten, waardoor het plaatje sneller aantrekkelijk wordt. Ik heb zo al een voorstel voor onder de 3% van Beobank! Of je al dan niet koopt, hangt nauw samen met je vermogen en algemene financiële situatie. Maar ik? Ik huur nu op mezelf een stek en ik vind huren weggegooid geld – én je bent natuurlijk ook geen baas over eigen huis. De vastgoedprijzen gaan stilaan de dieperik in, dus is de tijd meer dan rijp.

appartement kopen

Ik tracht de trends rond vastgoed op de voet te volgen. Ook ik vraag me dus soms af in welke richting de prijzen van huizen en appartement zullen gaan. Onlangs werd nog voorspeld dat deze prijzen nog dit jaar tot 7% zouden dalen, maar ik wacht niet langer.

Ten slotte wil ik nog even stilstaan bij de oorzaak van die daling. Daarbij wijs ik met de vinger naar de regering, die de regelgeving omtrent de woonbonus onder handen nam. Een minder fiscaal aantrekkelijke regering heeft dus zoals verwacht geresulteerd in een lager budget van de kopers, zoals ik hierboven reeds vermeldde. Toch is het niet uitsluitend kommer en kwel: de markt heeft de koper gevolgd met een beweging die wijst op lagere prijzen! Hoera!