Veel mensen hebben behoefte aan meer spiritualiteit in hun leven, maar het kan soms lastig zijn om hier tijd en ruimte voor te vinden. Gelukkig zit een spiritueel leven vaak ook in de kleine, simpele dingen. In dit artikel delen we enkele eenvoudige manieren waarmee je in 2022 meer spiritueel kunt gaan leven.

1. Meditatie

mediterenUit onderzoek is veelvuldig gebleken dat meditatie erg veel voordelen heeft: het zorgt voor meer ontspanning, een betere slaap en meer relativeringsvermogen. Ook kun je dankzij meditatie meer in contact met jezelf komen te staan, meditatie is dan ook een belangrijk onderdeel van veel spirituele stromingen. Zelfs als je erg druk bent, is het dus verstandig om van meditatie een dagelijkse gewoonte te maken. Want juist in tijden van stress en drukte is het belangrijk om te ontspannen en je stressniveaus te verlagen.

Meditatie hoeft ook niet veel tijd te kosten. Iedere ochtend vijf minuten mediteren, kan al veel positieve effecten hebben. In het begin kunnen lange meditaties ook lastig zijn, dus het is beter om niet te snel op te bouwen. Als je al ervaring hebt, kun je hier natuurlijk ook wat meer tijd voor nemen.

2. Dankbaarheid

Het is erg belangrijk om af en toe dankbaar te zijn voor de kleine dingen in ons leven. Zeker in deze tijd, waarin we zo gewend zijn om altijd méér te willen en méér van onszelf te vragen. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat stilstaan bij de dingen waar je dankbaar voor bent, gelijk voor meer geluk zorgt. Ook zorgt het ervoor dat je meer in het nu kunt leven.

Misschien is dankbaarheid dus een mooi voornemen voor 2022: probeer iedere dag een aantal dingen op een rijtje te zetten waar je dankbaar voor bent. Je kunt bijvoorbeeld een dankbaarheidsdagboek gaan bijhouden, waarin je iedere avond drie dingen noteert. Dit kunnen grote dingen zijn (een verliefdheid of promotie), maar het mogen ook kleine dingen zijn: een leuk telefoongesprek, een mooie wolk of een lekkere kop koffie. Het is juist belangrijk om ook even bij deze kleine dingen stil te staan.

3. Creëer de juiste sfeer in huis

Als je graag een meer spiritueel leven wilt leiden, kan het helpen om de juiste sfeer te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld wierook branden wanneer je mediteert. Ook kun je speciale wierook voor speciale momenten aanschaffen. Voor meditatie kun je wierook branden die helpt bij het opwekken van een trance, zoals de Call Of The Shaman. Ook is er Aura Cleansing wierook, die speciaal bedoeld is voor momenten dat je je overprikkeld voelt, bijvoorbeeld na een lange werkdag.

spiritualiteitOok kun je edelstenen aanschaffen. Edelstenen kunnen zorgen voor een betere energie in huis. Veel mensen schaffen ze bijvoorbeeld aan als ze last hebben van negativiteit, of als ze het gevoel hebben het contact met zichzelf of met de natuur kwijt te zijn. Verschillende edelstenen hebben hierbij een verschillende werking. Zo staat Tijgeroog erom bekend dat het kan helpen bij depressie, Maansteen kan helpen bij heftige emoties en Amethist kan reinigend werken. Maar hierbij is het natuurlijk ook belangrijk dat je zelf een goed gevoel hebt bij de steen: vaak voel je intuïtief wel aan welke steen op dat moment goed bij je past.