Er bestaan op de wereld natuurlijk een heleboel mooie vrouwen. Maar ook als je terugkijkt naar de geschiedenis zijn er prachtige vrouwen die geleefd hebben. Hier stellen we drie wonderschone vrouwen aan je voor, namelijk Halle Berry, Sophia Loren en Audrey Hepburn. Wie zijn deze vrouwen, waar waren ze bekend om geworden en hoe zag hun leven eruit? Alle antwoorden op deze vragen lees je hieronder.

Halle Berry

We beginnen met Halle Berry. Halle Berry is op 14 augustus 1966 geboren in het plaatsje Cleveland in Ohio. Ze is op het moment van schrijven dus 54 jaar oud. Halle is een bekend actrice en je kunt haar kennen van haar rollen in films als James Bond, X-Men, Catwoman en Kingsman: The Golden Circle. Voor haar rol in de film Monster’s Ball kreeg ze in 2002 zelfs een Oscar voor beste actrice, waarmee ze de eerste gekleurde actrice ooit was die deze Oscar mocht ontvangen. Maar dit was niet haar enige prijs. Naast haar Oscar voor beste actrice heeft ze onder andere ook een Emmy Award en een Golden Globe in ontvangst mogen nemen. In 2007 heeft Halle zelfs een ster gekregen op de bekende Hollywood Walk of Fame. Nog een leuk weetje; in 2008 werd ze door Esquire uitgeroepen tot meest sexy vrouw ter wereld. En die keuze kunnen we alleen maar toejuichen, want ze hoort zeker tot een van de mooiste vrouwen op deze aarde.

Sophia Loren

Door naar de volgende prachtvrouw; de Italiaanse actrice Sophia Loren. Sophia is geboren in Rome op 20 september 1934 en is inmiddels dus al 86 jaar oud. Behoorlijk op leeftijd dus. In haar rijke carrière heeft Sophia in heel wat, voornamelijk Italiaanse, films gespeeld zoals Houseboat, The Fall of the Roman Empire en La ciociara. Deze laatste film heeft haar maar liefst 22 prijzen opgeleverd, waaronder een Oscar voor Beste Actrice.

Hiermee was Sophia de eerste Italiaanse actrice om deze prijs te winnen én was ze gelijk de eerste actrice die geen Engels sprak in een film. Verder heeft ze meerdere Golden Globes en nog een heleboel andere verschillende prijzen gewonnen. Sinds 2009 is Sophia minder gaan acteren en heeft ze zich meer gefocust op het schrijven van kookboeken. Ook was ze de eerste vrouw ooit om een eigen parfum op de markt te brengen. Wist je ook dat Sophia in 2006 tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen één van de acht vrouwen mocht zijn om de bekende olympische vlag te dragen?

Audrey Hepburn

We sluiten de lijst af met ‘onze eigen’ Audrey Hepburn; één van ’s werelds bekendste actrices uit de geschiedenis en met recht één van de mooiste vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Audrey is geboren in het Belgische Elsene in 1929 en is overleden in 1993. Ze is dus slechts 64 jaar geworden. Audrey is een bekende actrice en speelde rollen en bekende films als Breakfast at Tiffany’s en My Fair Lady. In haar gehele acteercarrière heeft ze heel veel prijzen mogen ontvangen, zoals Golden Globes, BAFTA’s, Emmy’s en een Tony Award. Audrey was in de jaren vijftig en zestig een waar stijlicoon dankzij haar rollen in Breakfast at Tiffany’s en My Fair Lady, waarin ze prachtige ontwerpen van Givenchy droeg.