De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt: tijdens het sporten luisteren naar muziek en plotsklaps wordt de workout intenser en voelt men zich fitter. Maar waarom heeft muziek zo’n grote impact op onze workout?

muziek workout ondersteunenMuziek kan het tempo van je workout verhogen

Muziek heeft de kracht om onze hartslag en ademhaling te verhogen. Hierdoor voelt men zich fitter en gaat men sneller bewegen. Bij hardlopen of aerobics kan muziek daarom helpen om het tempo te verhogen. Muziek met een snelle beat is daarvoor het meest geschikt.

Muziek kan afleiding bieden

Soms kan het moeilijk zijn om de motivatie vast te houden tijdens een workout. Muziek kan hierbij helpen door afleiding te bieden. Door naar muziek te luisteren, concentreer je je niet langer op de vermoeidheid en kun je je volledig richten op je workout.

Muziek kan emoties uitlokken

Muziek heeft de kracht om emoties uit te lokken. Zo kan muziek ook tijdens een workout een bepaalde emotie uitlokken, zoals opwinding of concentratie. Hierdoor voelt men zich nog fitter en geeft men nog meer energie tijdens de workout.

Muziek kan een gevoel van samenhorigheid geven

Soms kan het fijn zijn om tijdens een workout niet alleen te zijn. Muziek kan daarbij helpen door een gevoel van samenhorigheid te geven. Dit komt doordat muziek ervoor zorgt dat men zich verbonden voelt met anderen die dezelfde muziek luisteren. Hierdoor krijgt men nog meer energie tijdens de workout.

Muziek heeft dus een aantal belangrijke voordelen tijdens het sporten. Het verhoogt het tempo, biedt afleiding, uitlokt emoties en geeft een gevoel van samenhorigheid. Daarom is het zeker aan te raden om tijdens een workout naar muziek te luisteren!