Bij het kopen van een nieuwe computer dan zijn er een aantal specificaties waarnaar je zult kijken. Je wilt dat je computer een echte krachtpatser is. Vooral voor gamers is het belangrijk dat een pc krachtig genoeg is om zo de graphics van de games goed weer te geven en te voorkomen dat de game niet vastloopt. Een processor is dus belangrijk. Het is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van de computer.

Vroeger had iedereen een Intel, maar tegenwoordig is ook het merk erg actief op de markt met hun processors. Ryzen 3000 is een van de meest geliefde processors die de afgelopen jaren verschenen is. Door middel van de technologie die zij gebruiken, is het bijvoorbeeld mogelijk om chips op een nano-architectuur van 7nm te produceren. Hierdoor is het zelfs mogelijk om nog computer moederbordmeer cores te maken op een enkele chip. Misschien heeft dit soort technische ontwikkelingen er wel voor gezorgd dat het merk in populariteit is gestegen. Maar waar kan je nou beter voor kiezen bij het aanschaffen van een nieuwe PC? Een Intel of juist niet?

De prijs en performance van een AMD en INTEL processor

Een computer is vaak een dure aanschaf. Dat is ook niet zo gek, want er zit allerlei techniek in een computer ingebouwd waardoor deze doet wat hij moet doen. Een processor is een van de hoofdredenen waarom een pc duur of juist goedkoop is. Hoe beter de processor, hoe duurder de computer is in de aanschaf. Vele mensen kiezen voor een processor van het merk. Dit heeft niet zozeer te maken met de kwaliteit, want qua kwaliteit verschilt het niet zoveel met een processor van INTEL.

Dit heeft er vaak mee te maken omdat de processors van het merk goedkoper zijn in de aanschaf. De prijzen verschillen vaak ongeveer ā‚¬10. Maar krijg je dan ook wel waar voor je geld? Velen zijn van mening dat je met een processor van het merk beter uit bent, maar dat je er wel rekening mee dient te houden dat het stroomverbruik soms wat hoger ligt. Dat is wel een goede factor om rekening mee te houden.

Maar waarom ik voor AMD zou kiezen in plaats van INTEL

Ik ben een gamer. Het is voor mij dan ook van groot belang dat de processor sterk genoeg is. Daarnaast wil ik graag dat het systeem niet duur is, omdat ik al veel geld uitgeef aan games. Doordat het merk wat mij betreft voorop loopt op het gebied van technologie en dit tegen een lage prijs uitbrengt, is dit merk voor mij het meest ideaal. Ik heb ook wel eens een laptop gekocht van het merk, en ook deze beviel me prima. Voor een sterke computer of laptop tegen een voordelige prijs, ben je bij het merk aan het juiste adres. Je zult wellicht niet snel een verschil merken tussen de processors van dit merk en dat van INTEL, maar in je portemonnee zul je wel degelijk merken dat je met een product van deze gigant veel goedkoper uit bent.

Ga jij zelf een pc kiezen? Check dan zeker eerst een reviewsite als MAG.MA of zelfs een Youtubekanaal als Linus Tech Tips. Ze kunnen je zeker helpen om de juiste keuzes te maken; want zo’n extreme expert ben ik nu ook weer niet… šŸ˜‰