Onze tuin is niet zo groot, maar sinds we wat ouder worden werken we er veel minder aan. Nu had een bevriend koppel ons eens aangeraden om daar een stuk van vol groeten te zetten. Je moest dat maar in de grond stoppen op het juiste moment, en afwachten. En dat juiste moment is wel wat verschillend voor elke groente maar zij waren ervaringsdeskundigen dus ze hadden me wel wat advies meegegeven.

Ik dus naar de winkel voor zaadjes. Ik zag het al volledig zitten. Ik ben wel ouder aan’t worden maar van knieën en rug heb ik nu nog niet teveel last. Onlangs op een droge dag begon ik dus met het planten. Ik had vanalles meegebracht: aardappelen, maar ook een paar soorten pompoenen (dat eten wij echt heel graag) en dan voor meer binnen een aardbeienplantje.

Maar ik vrees dat het maar van korte duur zal zijn… Met die vrieskou van de afgelopen dagen vrees ik dat alles wat er is geplant geweest al wel bevroren geraakt zal zijn… Wat daaruit gaat komen? Ik weet niet, maar ‘t zal gene vette zijn. Het aardbeienplantje heeft het ook al begeven, maar dat zal waarschijnlijk wel mooier weer en meer zon nodig hebben. Pfrt.

Ik geef het niet op: ik heb nog andere dingen die geplant moeten worden meer naar de zomer toe, dus wie weet heb ik in het najaar nog wel iets lekkers! We blijven volharden in de boosheid. Maar het zou toch plezant zijn moest het iets mooier weer al worden. Ik stook mij arm!