De zomer komt eraan en daarmee ook de warme dagen die gepaard gaan met plezier en strand. Het is niet alleen een geliefd seizoen, het is ook een tijd waarin veel mensen op vakantie zijn van school, school of werk.

Om je te helpen bij het plannen, hebben we 5 tips voor je op een rijtje gezet om te beginnen met het plannen van jouw zomerreis. Schrijf alles op en bekijk onze tips!

reizen in 2021

1. Denk aan de veiligheid

Een belangrijk punt vóór elke reis is veiligheid. Veel hotels die reeds heropend zijn, werken met veiligheidsmaatregelen die de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie volgen en letten op de normen van het keurmerk voor verantwoord toerisme.

Als je niet weet wanneer je op reis gaat, kunt je rekenen op de mogelijkheid van flexibele omboekingen, beschikbaar bij verschillende hotels. Denk eraan voorrang te geven aan plaatsen waar geen grote stroom toeristen is, mensenmassa’s te vermijden en jouw persoonlijke hygiëne kit voor te bereiden met alcoholgel en een paar maskers om je om de twee uur te verschonen. Zorg ervoor dat je niet alleen kwalitatieve koffer meeneemt, maar ook genoeg veiligheidsartikelen – en let op: die mogen potentieel niet allemaal in je handbagage!

2. Begin vandaag met plannen!

reizen 2021Het beste wat je kunt doen om een geweldige zomerreis te organiseren, is zo snel mogelijk beginnen. Op voorhand verwittigen is je grootste bondgenoot in deze tijd.

Het is niet alleen gemakkelijker om onderdak te vinden, maar je kunt ook op verschillende plaatsen goede mogelijkheden vinden die vergelijkbare ervaringen bieden. Zo kunt je de bestemming kiezen die het best bij jouw stijl en budget past. Voor een reis door Europa is een maand voldoende om jouw reis te plannen.

3. Veel plezier op reis met kinderen

De zomer is de perfecte tijd om plezier te maken met kinderen. Kies dus plaatsen waar zowel volwassenen als kinderen zich kunnen amuseren.

Nog steeds niet zeker? Geef de voorkeur aan resorts met een ruime infrastructuur van zwembaden en buitenactiviteiten, stranden met rustig water of met een park in de buurt. Profiteer van de zomer 2021 om met de kleintjes op reis te gaan!

4. Kies jouw reisroute met grote zorg!

reizen plannen zomer 2021De keuze van de bestemming moet samengaan met de reisroute die je zich ideaal voorstelt. Onderzoek de belangrijkste bezienswaardigheden en de afstand tussen elk daarvan, kies degene waarin je het meest geïnteresseerd bent en voeg activiteiten toe die jouw reisgenoten ook leuk vinden.

Denk aan vervoer, restaurants en koop zo nodig vooraf kaartjes voor de evenementen waaraan je wilt deelnemen. Organiseer de activiteiten naar gelang van de dagen dat je er zult zijn en neem de gelegenheid te baat om alles te zien wat je wilt.

5. Onderzoek het klimaat van jouw bestemming

Niemand wil verrast worden, toch? Vergeet niet dat het van essentieel belang is elk detail te kennen over het klimaat van de bestemming.

Onderzoek de gemiddelde temperatuur in deze tijd van het jaar op de plaats die je wilt bezoeken. Op die manier is het gemakkelijker om de juiste kleren in te pakken en ruimte te reserveren voor een of ander kledingstuk voor onverwachte klimaten.

In de zomer kunt je altijd aanbiedingen vinden op fantastische bestemmingen. Geniet van de zomer om geld te besparen en kom terug met geweldige foto’s!