Ik ga problemen krijgen met mijn bloeddruk door de kat van de buren, ik zweer het u! Ik ben zo kwaad! ‘t Is al een tijdje dat ik zo moet denken dat bepaalde stukken in de tuin er slecht bij liggen. Maar ja, met die sneeuw en regen van de afgelopen weken, had ik het daaraan toegeschreven – dat zou wel in orde komen. Wat me ook was opgevallen, was dat er opvallend minder vogels in de tuin zaten. Ondanks het feit dat onze boom vol voederbollen hangt, Rotkaten we nog een apart voederhuisje hebben staan. Toch wel zonde, want ik hou wel van mijn tuin, maar op mijn leeftijd moet die makkelijk te onderhouden zijn want anders zit je er meer in te wroeten dan dat je er plezier van hebt.

Enfin soit, ik weet sinds vandaag hoe het komt dat mijn zand er niet meer uit ziet en de vogels wegblijven. Er zit een of andere stomme kat van iemand uit de buurt in onze tuin. Ik ben zo kwaad! Die beesten doen hun behoefte in eender welke tuin ze daarvoor geschikt achten blijkbaar. En het is aan de onze. En ik zag ze zitten door het raam op de tuin, gewoon pàl voor ons voederhuisje! Niet moeilijk dat die vogeltjes niet meer komen!

Maar wat nu he: hoe hou je die beesten uit je tuin?! Ik kan toch moeilijk met de tuinslang op de loer gaan liggen… We hebben geen hond, noch behoefte daaraan. Ik lees dingen over planten die ze zouden weghouden en ook koffiegruis of peper strooien, maar dat lijkt me praat voor de vaak…

Zijn er lezers met ervaring hierin? Ik erger me dood!