Ja ik geef toe, het is wel een mooi zicht, zeker bij ons. Achter ons huis staan geen andere huizen, wij kijken over velden, en dan is de sneeuw wel echt prachtig. Maar mensen staan soms niet stil bij hoe vervelend het is voor een oudere mens als ik. Zodra er sneeuw valt en die blijft liggen, kom ik zo weinig mogelijk mijn huis uit. Ik durf gewoon niet meer. Ik ben nu nog wel een kranige man, ik sta mijn mannetje wel en ga nog elke dag zelf naar de winkel, maar als ik in de sneeuw val, heb ik een serieus probleem. Elke mens boven de 60 zal dat kunnen bevestigen.

SneeuwVanavond komt de kleinzoon mij even ophalen en gaan we samen naar de winkel. En dan doen we alsof het oorlog is: de winkel leeghalen en alles diepvriezen. Vrouwlief heeft daar een hekel aan, ze maakt liever elke dag verse groenten, maar goed, dat gaat nu eenmaal niet op dit moment. Ik vind dat echt een aanrader hoor: je komt gewoon een tijdje niet meer buiten. Ik haal ook spullen om zelf broodjes te maken. Dat kan je dan ook diepvriezen en gewoon elke dag afbakken. Lekker en kraakvers!

Voor broodjes moet je 500 gram bloem, 5 gram zout, 25 gram boter en 20 gram gist (opgelost in wat lauw water) samen in een mengkom doen. Nadat het goed gekneed is (machinaal of met de hand), zet je de kom in de ijskast met een natte handdoek over. Als het is gerezen, kan je er bolletjes van maken. Zo simpel is het! Ik zou het alle dagen willen doen eigenlijk… maar het is wel wat werk.

Hopelijk kan ik snel weer buiten! Oh, en ook nog een gelukkig nieuwjaar hoor.