Laat ik hier met jullie eens een van mijn vele passies delen. Spek met eieren.  Nu denk je misschien dat dat maar een onnozele passie is, maar niets is minder waar! Ok, misschien is “passie” niet het juiste woord. Maar ik vind dat spek met eieren ten onrechte nogal een slechte naam heeft gekregen. En dat wil ik hier even rechtzetten. Ontbijt is namelijk superbelangrijk; maar mag ook wel superlekker, nee?

spek en eierenTen eerste: spek met eieren is ongelofelijk lekker. Eerst de spekjes bakken, zonder boter, want het vet van het spek is normaal voldoende voor en het spek en de eitjes in te bakken, daarna de eitjes erbij (liefst al even op voorhand geklutst). Heerlijk. Met een boterhammetje erbij om in het sop te doppen, raakt alles op.

Ten tweede: er zijn maar weinig middelen zo voedzaam om de dag mee te beginnen dan spek met eieren. Laat ze maar afkomen met hun onnozele ontbijtgranen of “start-je-dag” koeken. Als uw kleine écht moet presteren, is een stevige maaltijd nodig. En niet van die moderne fast-food brol!

Ten derde: slecht voor de cholesterol en teveel vet? Dan moet je maar wat meer bewegen in plaats van allemaal van een bureau naar de zetel te schuifelen elke dag! Mijn vader is 90 jaar geworden en die at zo goed als dagelijks een pan spek met eieren. En elke keer de dokter maar klagen, en mijn vader maar elke keer ja knikken edoch vrolijk verder doen. Dus 90 jaar!

Mensen moeten eens stoppen met aan alles een schrik-factor mee te geven. Spek met eieren is gezond. En stop voor de rest met tammen!